Везни
Везни

Везни

Аз се колебая

Управител: Венера

Ден: Петък

Цвят: Кобалтово синьо

Камък: Аквамарин, Опал

Метал: Мед

Стихия: Въздух

Кръст: Кардинален

Везните притежават неизменен стремеж към всичко прекрасно. Везните са най-големите естети измежду всички в зодиака. Всичко, до което се докосват, трябва да е красиво, в противен случай настроението им бързо се разваля. Те са изтънчени ценители на изкуството. Между тях има много известни художници, актьори и др. Благодарение на изкусните си маниери и привлекателната си външност Везните имат успех в обществото, а природната им мекота ги прави незаменими миротворци. Те умеят да правят разумни компромиси.

Везните постоянно се колебаят, защото виждат и двете страни на медала, което често ги прави нерешителни.

Везните притежават устойчивост. Зад външната мекота се крие твърда позиция. Затова те отстъпват само до определен момент. Те са родени дипломати,  което често определя професионалния им избор.

Консервативни са, спазват традициите и обръщат много внимание на формалната страна на нещата. Вътрешният им живот остава скрит за чуждите очи.

Везните много стриктно спазват дистанцията при общуването с други хора. Те ценят постиженията на техниката и, разбира се, удобствата, които те осигуряват. Трябва да отбележим, че въпреки своя консерватизъм, те много либерално се отнасят към всичко ново и нестандартно. Уран им придава огромна доза романтизъм и възвишени чувства.

На тях често им липсва оптимизъм. Те чудесно виждат именно слабите страни на ситуацията, заради което ги отричат като перспективни. По този начин не рядко изпускат добри възможности, тъй като не вярват в успеха на начинанието. Поради тяхната неувереност в себе си имат готовност да приемат чуждото мнение. Не са много самолюбиви. За Везните не е важно да ги ценят, а да ги обичат.

Те обичат популярността, защото са знак на оценката. Обичат да са на сцена; притежават уникално умение да се държат достойно и да поддържат формата; те са и добри говорители.

Везните не обичат да показват своето АЗ. Често им липсва решителност. Не са склонни да действат самостоятелно. Обичат да разделят отговорностите си с колектива.

Те всячески се стараят да избягват конфликтни ситуации, заобикалят острите ъгли, но засегнеш ли ги сериозно, се взривяват. Това, обаче, им се случва рядко. Техният девиз е „компромис”. Много се колебаят преди да предприемат решителни действия. 

Везните притежават особена форма на избирателност. Те първо отхвърлят всичко, което не им допада, а което остане в последствие, го приемат.

За представителите на този зодиакален знак е много важна любовта и близостта, особено жените са способни да мечтаят цял живот за идеална романтична близост. Основно във взаимодействието за тях е партньорството, любовта, дружбата, близостта, готовността за взаимообмен. Имат голяма избирателност, но не такава, която е обвързана с външните обстоятелства – да се избира най-яркото и най-престижното.  Тук изборът е вътрешен. Везните харесват това, което им е близко и им допада, често критикуват нелогично, интуитивно, усещат кое им е на сърцето и кое чуждо.

Обичат да отбелязват в хората техния маниер на поведение в детайли, чувстват формата, етикета. На 2 годинки вече искат да изглеждат красиво. За тях е страшно да се появят пред хората зле облечени или в недобър външен вид. Везните са открити към своя партньор, но когато имат някакви претенции към него, се напрягат и мълчат.

Много са хармонични и се стремят да изгладят, да съгласуват нещата. Те са знак на равновесието. Често преценяват, претеглят и искат на всеки да въздадат справедливост. Усещат  равновесието и се стремят да се противопоставят на всякакви конфликти. Те са компромисен знак - това е вътрешна централна нагласа в тях. Стараят се да създават хармония и красота в човешките отношения, като при тях липсва критичност. Винаги реално гледат на нещата, но когато са влюбени или неравнодушни към някого, могат да реагират неадекватно. Когато обичат, винаги оправдават всичко. Омразата не е характерно качество за тях.

Везните са много нерешителен знак и обичат всичко да делят на две - и отговорността и инициативата.

Те не са колективисти, големите компании ги натоварват. Предпочитат по-близки и емоционални отношения с хората, вълнува ги близостта, любовта, чувствата в общуването. Имат избран кръг от приятели, обичат да общуват камерно, в интимна атмосфера. Големите колективи не са уютни за тях, предпочитат малка компания от емоционално близки хора.

Везните не обичат тълпата и я избягват.

Везните обичат изкуството, но не обичат ярките и резки бои, омекотяват ги и в облеклото, и в контактите, харесват меките пастелни тонове. Абсолютната разхвърляност и размитост за тях не е характерна. Те не са мързеливи и отпуснати.

Везните са хитър знак - обичат този, който им отвръща с взаимност. Обикновено не изпитват несподелена любов, не обичат страданията в любовта, обичат по-романтичната част - флирта, често в по-напреднала фаза се отегчават.

Везни имат любов към реда, което можем да забележим по дома им. Там  всичко е като в музей. На Везните не им достига артистична небрежност, те обичат класиката, както в облеклото, така и в интериора. Притежават способността да облагородяват всичко.

Философията на Везните е такава, че човекът е една половинка и всеки от нас трябва да намери своята такава. Контакт, в който няма емоционална окраска, за тях няма смисъл, той е несъдържателен. Трябва им общуване, което носи топли чувства: любов, близост.

При общуването с Везните трябва да се държим меко, спокойно, сдържано, логично и аргументирано. Никога не им повишавайте тон. Те винаги ще ви бъдат благодарни за проявената любезност или извършената услуга, което никога не забравят. Най-силно впечатление им правят първата среща, първият контакт с човека.    

Привлича ги обществената дейност. Винаги се стремят към сътрудничество. За тях това е основният смисъл на съществуването. Имат нужда от силен и волеви партньор. Ако достигат до високи постове, то това е благодарение на подкрепата на добри партньори.

Техните професии често са свързани с литература, наука, изкуство, поезия, хуманитарни дисциплини, изискващи добро въображение, юриспруденция, дипломация, социология.

Мъжете Везни в по-голямата си част са много възпитани и приятни в общуването. Никога не нажежават обстановката, не влизат в конфликт, за да не пострада тяхната репутация. Това би било изключително болезнено за тях. На героизъм не са способни; от жизнените си позиции се отказват лесно, но въпреки това са „глезеници на съдбата”.

Стремят се към уют и хармония, за организирането на които използват всяка възможност.

Жените Везни са много женствени, любвеобилни и нежни. Те са неповторими в изкуството на словесните игри. Имат вроден дипломатически талант и способности с голямо майсторство да тушират  всякакви проблематични ситуации. Обожават външния блясък, разкоша, комфорта, уюта, скъпоструващите неща и бижутата. Не всеки може да притежава жена – Везни, тъй като тя не на всеки е по джоба. Единствено изключение може да се направим за случая, когато самата тя избира партньора си.  Съвременните изкусителки от този зодиакален знак имат доста по–високи търсения в сферата на задоволствата, отколкото богинята, покрита единствено с пръски морска пяна.

От малки те имат безброй ухажори. Рано се запознават с прелестите на любовта и страстта и към четиридесетата си година са вече много опитни в сферите, свързани с брак, развод, издръжки на децата и др. подобни.

Главната им мечта е да се оженят, основното занятие е любовта и най-голямото им  желание е да бъдат обичани. 

Тези „нежни същества”, „прекрасни създания”, „божествени творения”, както ги описват поетите от всички времена и народи, наистина знаят как да се наслаждават и да даряват тези наслаждения на другите.

Зодиите през 2024г.Зодиите през 2024г.