Овен
Овен

Овен

Аз съм

Първи управител: Марс

Втори Управител: Плутон

Ден: Вторник

Цвят: Червен

Камък: Рубин

Метал: Желязо

Стихия: Огън

Кръст: Кардинален

Овенът има неизчерпаема енергия и се потапя в живота като в битка; неговата стихия е борбата, конкуренцията, съревнованието; много е импулсивен.

Проявява голям  напор, но често не довежда започнатото до край и може рязко да промени посоката, която първоначално е избрал. Овните са спринтьори на кратки разстояния, избухливи и дори агресивни, но са неспособни да ударят противника в гръб.

Много от тях възприемат живота като творчество, сцена, където трябва да покажат себе си. Те винаги и навсякъде се стремят да бъдат първи. Лаврите бързо ги изморяват и новите приключения започват да ги привличат.

Ако Овенът е успял да спечели битка със свой съперник, ще постъпи с него благородно, защото го вълнуват само сраженията с равни на него конкуренти. Желанието да доминира прави Овена податлив на ласкателства - похвалата е важна, тя е стимул за работа.

Разполага с голям оптимизъм и увереност в собствените си сили. Достигайки резултат, Овенът иска да се покаже важен, да подчертае своята значимост.

Може да наречем Овена „Вечния спорещ” -  умът му е много силно повлиян от волеви импулси, затова той е много страстен, субективен, невъзприемчив към мнението на околните, няма обмяна на информация - или  натрапва нещо насила, или го отхвърля под натиска на импулса, на който е подвластен.

Овенът е по-праволинеен, неговите желания са много конкретни. Когато животът изисква от него решителни действия, той действа силово. Овенът не е колективист, а индивидуалист.

Овенът обича да играе по своите правила, той е роден  да бъде революционер и бунтовник, борец срещу съществуващите норми и традиции. Не обича да гледа в миналото, винаги е устремен напред, като не се безпокои за своя тил. Резултатите от постигнатото ще са по-значителни за Овните, ако се научат да дисциплинират живота си.

Той е много уязвим, липсва му вътрешната устойчивост, не му достига мекота и умение да прави компромиси, нежност и стремеж към равновесие и равенство в отношенията. Овенът е ревнив и не може да понася съперници и искрено се учудва, когато получава „не” за отговор.

Колкото солиден и зрял да изглежда Овенът, в душата си винаги ще остане едно дете. Светът за него е необичайно интересен и нов. Усвоява околната реалност и иска да действа в нея. Импулсът му за действие винаги се ражда в дълбочината на душата.

Вниманието на Овена е фокусирано и изострено и затова той вижда само главното. Той винаги действа и от тук идва неговата праволинейност. Волята му не познава обиколни пътища и той не признава мнението на другите, не ги чува.

Овенът е щастлив само тогава, когато се чувства господар на положението и може да върви към избраната от него цел, по избрания от него път. Нищо не го наскърбява повече от това да получава заповеди и да му се дават задачи от човек, когото счита за по-ниско стоящ от себе си.

Но, когато тези хора решат да правят нещо, има опасност да си останат на ниво намерение, защото им липсва търпение. Това се случва, когато работата придобива рутинен характер или защото загубват интерес към нея. 

Повечето представители на този знак достигат своите жизнени цели, високо социално ниво и материално благополучие, благодарение на позитивните черти от характера си, разбира се, ако  успеят да обуздаят нетърпеливия си нрав.

Най-добрият начин да заразите един Овен с идеята си е да му предложите да оглави вашето начинание и да му кажете, че незабавно трябва да се пристъпи към неговото реализиране. Особено важно е да подчертаете, че само той е в състояние да задвижи работата. Овните не обичат забавяне и чакане. Тук е и слабото им място - започват нещо без да са го планирали добре, защото са хора на импулса.

Родени са за лидери, вождове, началници. Философският ум, силната логика, способността им да оперират с убедителни аргументи и точни факти им позволява да предвождат хората.

Мъжете Овни са желани партньори за много жени, както в деловите отношения, така и брака. Привлекателни са не само с ярката си външност, но и с горещия си темперамент. За много жени, обаче, те са труднодостъпни, тъй като са много взискателни към нежния пол. Предявяват високи етични и морални изисквания, въпреки че си позволяват да имат недостатъци, които според тях са част от техните достойнства.

Мъжете Овни могат да бъдат прекрасни съпрузи, ако партньорките им съответстват духовно и физически, ако те се съобразяват с техните желания и потребности и им помагат да реализират идеите си. Жена, която възнамерява да свърже живота си с Овен, трябва да помни, че основната част от душевните си сили ще отдава на избраника си. Само в този случай е възможен хармоничен брачен съюз. Ако нещата не вървят, връзката с Овена се разтрогва с разрив един път и завинаги. 

Що се отнася до жените Овни, те са най-самостоятелните в целия зодиак. Повишено душевно възбудими са и при тях може рязко се променя настроението, което довежда до конфликти. Тяхната раздразнителност и конфликтност може да ги въвлича в неприятни ситуации. Те действат много самоуверено. От рано в живота се стремят към равноправие и самоопределяне.

В повечето случаи жените Овни са бизнес дами, стремят се към самостоятелна дейност. Трудно може да се завоюва такава жена, въпреки че тя може да завладее всекиго. Външно са привлекателни, осъзнават го и се възползват от това, както в любовните, така и в деловите контакти. В любовта се стремят да доминират. Мъж, който възнамерява да свърже живота си с такава жена, трябва да е наясно, че ще се наложи доброволно да се предаде във властта й, иначе отношенията им няма дълго да просъществуват. Но жените Овни, все пак, са склонни да се подчинят на силен, мъжествен, превъзхождащ ги по дух партньор, на когото ще останат верни и предани, при условие че техните собствени чувства няма да бъдат потиснати.

Жените Овни са добри оратори и са много красноречиви, което ги прави добри събеседници, с които никога не скучаеш. От техните недостатъци са най- забележими два: единият е, че са много ревниви, често неоснователно и безпочвено, другият е непреодолимото им желание към съперничество. Хубавото, обаче, е, че през същото това време  могат да жертват себе си съзнателно в името на любимия човек.

Зодиите през 2024г.Зодиите през 2024г.