Меркурий
Меркурий

Меркурий

Меркурий е посланик, слуга, ученик и търговец. От тук идват и неговите качества: лекота, бързина, подвижност, живост, контактност, способност към бързи промени, възприемчивост, хитрост.

За Меркурий емоциите и дълбоките преживявания са нещо чуждо, той е практичен и рационален. Далечна му е дълбоката философия, той се стреми по-бързо да изучи предмета на своя интерес. Иска веднага да го прилага и затова често е повърхностен; обича разнообразието. Притежава бърз и активен ум и жива реч, обича да научава новото и е готов за обмен и сътрудничество.

Той е подвижен, любопитен, не пропуска нищо. За него е интересен самият процес на обмяната - да размени едно нещо за друго и после пак да го смени. Важно е взаимодействието. Той е контактен, общителен, може да се намеси във всеки разговор; когато се запознава, сам се представя и директно преминава на „ти“. Лесно превключва от една дейност на друга, но не обича да се занимава с едно и също нещо дълго време. Мисленето при него е живо, лесно свързва различни идеи. Меркурий притежава добра памет, приказлив е, шегува се, има чувство за хумор, много жестикулира, прави впечатление на вечен пубертет.

Много дружелюбен, неагресивен, често предпочита да се изплъзне, да надхитри, да излъже някого. Чрез хитрост и лъжа се противопоставя на силата под въздействие на страха. Умен е, интересни са му разговорите и обсъжданията, независимо от темата. Обича да чете и да общува. Меркурий се изморява от еднообразието. Иска му се винаги да има впечатления, нови неща.

Instagram AstroImpulseInstagram AstroImpulse