Скорпион
Скорпион

Скорпион

Аз желая

Първи управител: Плутон

Втори управител: Марс

Ден: Вторник

Цвят: Черен, Червен

Камък: Топаз

Метал: Желязо

Стихия: Вода

Кръст: Фиксиран

Това са външно спокойни хора, които притежават огромна вътрешна сила. Много фино усещат обстановката и знаят кога да излязат от сянката, преобразени до неузнаваемост. В такива моменти Скорпионът е способен да поведе след себе си големи групи хора, а интуицията му подсказва къде да насочи своята енергия.

Скорпионът е способен на дълги и мъчителни битки. Никога не се предава и се бие до последно. Упорит  и настойчив е и на всяка цена постига своето. Има способността да прави чуждото свое, да установява свой ред. Децата Скорпиончета имат уникалната способност да нарушават реда и дисциплината.

Скорпионът е непредсказуем. Той умее добре да прикрива мислите и емоциите си и затова неговите действия са неочаквани за околните. В своя дом установява свой ред. Отхвърля чуждите разпоредби. Той е цар в своята къща.  Детето Скорпион разхвърля неща в дома безконтролно.

Скорпиона има стремеж към скритите неща, който често прераства в интерес към религията и окултизма.

Той се стреми към развиването на философски ум и разширяване на мирогледа, но и също така е доста самолюбив. По принцип водните знаци реагират остро на забележки и критика.

На Скорпиона му липсва търпение и дисциплина, той не приема чуждите авторитети и норми. Всичко решава чрез волеви усилия, импулси и емоционални преживявания; има субективизъм в мисленето.

Той  се напряга и обича да забулва в мистерия всичко, което прави. Скорпионът е сексуален знак и на всяка цена се стреми да притежава обекта на своята страст. Много е ревнив и не понася съперници. Злопаметен е и обича да отмъщава на своите противници. Възприема ежедневието си като низ от проблеми, с които трябва да се бори.

Скорпионите са много раними и уязвими. Хората трябва да бъдат предпазливи с тях, защото лесно могат да ги засегнат. Те възприемат света в черно и бяло, не признават полутоновете, за тях има само добро и лошо. Ако обичат, то е от все сърце, ако мразят- също. Но Скорпионът е способен да жертва всичко в името на любовта. При тях има много голяма емоционална натовареност.

Като воден знак, Скорпионът добре усеща енергията на околните, възприема я и вижда света като пространство на взаимодействащи енергии. Усеща границата и постоянно желае да погледне какво има отвъд нея. Притежава подчертан интерес към другия свят. Това се проявява във всичко, което прави: често се стреми да усети и преживее смъртта, като проявява тенденция към саморазрушение или разрушаване на устойчивите форми. Това също се изразява и в неговата аналитичност и стремеж да се добере до самата същност на нещата, като направи дисекция на формата и погледне какво има вътре. Скорпионът се стреми да види първичната причина, онова, което стои зад явното.

Често болестите на Скорпиона са дълги, изнурителни и неизлечими - това произтича от факта, че той не може да трансформира градивно енергията. Когато, обаче, намери работа, в която да вложи своите усилия, тогава отпуснато състояние и болестите изчезват, той става енергичен, активен и деен. Ако той не може да отдаде енергията си в работа, тя започва да го потиска и унищожава.

Понякога Скорпионите имат емоционален излишък. В тези състояния  вдигат много шум и демонстрират всичко в по-голяма от необходимото степен. Правят и другите зависими от тези им състояния. При тях има постоянен енергиен обмен. Те често събират около себе си партньори, които да ги следват. За Скорпиона е важна енергията, породена от сблъсъка на същностите. За него е естествено конфликтното състояние. Той  е възприемчив към чуждото, като в същото време се старае да не изгуби себе си. Когато възприема външното, обича да го прави част от себе си или в противен случай го отхвърля изцяло: по този начин храносмила  чуждите енергии и ги представя за свои. Първоначално възприема, а след това отхвърля, което му помага да се утвърждава. Ако той вземе нещо, внася в него нещо лично свое, за да усети, че го е направил именно той, а не другите. Такава е скорпионовата форма на взаимообмен: или да вземе и да го трансформира, или да го върне, защото е боец и неговите отношения напомнят по-скоро война, отколкото контакт. Той винаги очаква удар, за да го отбие.

Това е силно поляризиран знак. В своите високи прояви е дълбок идеалист, мистик, човек, изцяло отдаден на висшето учение и духовната практика. Силно усеща реалността на другия свят, много по-силно, отколкото физическия и по това се различава от конфликтните му събратя по знак.

Това  е знак на първия избор. Казват, че първото посвещение става в Скорпиона - това е избор на цел - да живееш за себе си или в името на нещо висше. В другите знаци различията не са толкова големи, доколкото в Скорпиона има поляризация и това определя неговото развитие. Има и духовно низши, агресивни Скорпиони. Тук имаме Два пътя, граница, която не може да съвмести раздвоеността в Душата на един човек.

В ежедневието при някои от представителите на този знак възниква желание да прекрачат социалните норми на поведение, превръщайки се в хора с престъпни намерения. Това е, защото те утвърждават себе си, преодолявайки чуждото, стремят се да разрушат съществуващия ред и да установят свой собствен.

Енергията на властта, огромната сила, силата на волята, огромното чувство на своята вътрешна същност, енергиите на висшите знания, висшите възможности- това е Скорпионът !

Той е знак на вечната активност. Но истинското развитие на Скорпиона идва единствено чрез Любовта. Само воля не е достатъчна за да преуспее. Той е боец, но в контактите е мек, въпреки че в него се усеща голям натиск.

В спорта Скорпионите имат  най-бърза мускулна реакция и са най-издръжливи на натоварвания. В социума той също е напорист: прави кариера, дърпа след себе си целия колектив.

Скорпионът не обича да губи и затова в критичните моменти за него светът се руши. В такива моменти важността дори на дребните неща става огромна, върху която пада целият акцент на техните действия. Ако Скорпионът е обзет от нещо, за него само то има значение.

Майките със силен Скорпион в картата привързват детето си енергийно към себе си. Правят го с невидими нишки и го държат много здраво.

Скорпионите изпитват също и страх да не бъдат обсебени от друг. Светът за тях е място, където хората един другиго се изяждат.

В общуването с представителите на този знак трябва да имаме предвид тяхната неотстъпчивост и настъпателен маниер на поведение. Но не трябва да бъдем и прекалено кротки и снизходителни към тях. Те обичат сами да задават тона и водят разговора, а събеседникът трябва да бъде добър и внимателен слушател. На тях трябва да им се задават въпроси, на които те с радост и благодарност ще отговарят.

Освен силен характер, те притежават и добра памет, затова в контактите с тях трябва да се избягват повторения и противоречия.

За събеседниците на Скорпиона е важно да съблюдават самообладание и спокойствие. Вродената проницателност му дава възможност още от първата среща с вас да даде точна оценка на личността ви. Не забравяйте, че на всеки натиск те отговарят с яростно съпротивление.

Скорпионите се привличат от нестандартни личности, защото и самите те са такива, постоянно обмислят и износват някакви революционни идеи. Подходящите за тях професии са свързани с качества като упорство, издръжливост и устойчивост: полиция, армия, детективска дейност. Могат да се изявяват добре в политиката. Чудесният им усет към нещата и интуицията им позволяват да станат добри лекари и хирурзи, също са и добри целители.

Мъжете Скорпиони притежават своеобразен контрастен характер. От една страна са обаятелни и привлекателни, а от друга – жестоки и безпощадни. Не търпят критика. Светът за тях е една агресивна среда, поради което се намират под постоянно напрежение в очакване на удар от някъде. Те имат силно развито чувство за самозащита, разработили са си цяла система за самоотбрана.

В семеен план изневярата на съпругата при Скорпиона е недопустима, тъй като тя изцяло му принадлежи и е длъжна да му се подчинява във всичко. Така или иначе той би надушил изневярата преди дори нежната му половинка да е предприела действия за нейното осъществяване.  Ако представителят на този знак е по-елементарен, тогава атмосферата в дома и съжителството с него са непоносими, вкъщи цари военна обстановка, действат закони на заповеди и насилие, всякакви противоречия биват моментално потискани и ликвидирани.

За постигането на целта си Скорпионите са способни на всичко. Своите врагове и конкуренти виждат като на рентген. Лесно намират слабите им места. В трудни ситуации не търсят спасение или помощ, а сами издрапват на повърхността. Техният главен съдия е тяхната съвест.

Жените Скорпиони още от малки са обкръжени от някакъв тайнствен ореол. Те са обаятелни, притегателни, притежават някаква необикновена сила. Не са много добри в адаптацията си към други хора, но са безкрайно способни в това да адаптират другите към себе си. Измежду тях има много жени, които наричаме „фатални”. Те обичат да флиртуват, чувствителни са, еротични и най-вече опасни за мъжете.

Зодиите през 2024г.Зодиите през 2024г.